Fyrtio

Tisdag. Johanna hade långlunch och som jag brukar så åkte jag till Oden och mötte henne. Vi gick hem till Johannas pappa i det uschliga och regniga vädret, köpte Sprite med oss på vägen som vi la i frysen. (vi köper alltid läsk som vi lägger i frysen). Vi båda insåg hur fruktansvärt mycket pengar vi har lagt på cola zero. Sinnes ju. I alla fall, dagens lunch skulle bli belgiska våfflor. Helt nytt för mig! (då mamma slängde vårt belgiska våffeljärn för att hon inte förstod hur vi skulle använda det.....) Men det blev micket bra.

Eftersom jag är på tok för lat för att skriva en egen version, plus att jag inte har receptet i huvudet så kopierar jag det Johanna skrev på sin blogg.
Ingredienser: 7 deciliter vetemjöl, 2 téskedar bakpulver (alternativt 25 gram jäst), ½ tésked salt, ¾ deciliter strösocker, 3 ägg, 2 ½ deciliter mjölk, 2 deciliter kolsyrat vatten och 125 gram smör. Instruktioner: Smält smöret i en kastrull och blanda ner mjölk och vatten, vänta tills blandningen känns ljummen. Separera äggen, så att du har två separata skålar med äggulor respektive äggvitor. Blanda äggulor tillsammans med de torra ingredienserna i en bunke, och tillsätt sedan mjölkblandningen. Rör om tills smeten är jämn. Vispa äggvitorna tills de blir till vitt skum, och vänd ner skummet i smeten. Pytsa i lagom mycket smet i våffeljärnet, låt dem grädda och servera dem varma med sylt, grädde, glass och kanel. |
Det var bara så irri för jag är master i att separera äggvita från äggula. Så när jag separerat äggulorna som vi direkt skulle använda så sa Johanna att vi inte behövde äggvitorna. Mitt förslag var då att spara dem för att göra maränger - vilket Johanna var säker på att de aldrig skulle göra. Så.. jag hällde ut dem. Tills jag läste i receptet och insåg att vi behövde dem. Tur att jag är master så jag separerade tre nya ägg...

Kommentarer
Trackback